"Kam në plan të jetoj 120 vjet“. Kampioni botëror 92-vjeçar na tregoi se si e zgjati jetën e tij dhe shpëtoi nga tensioni i lartë pa marrë ilaçe.

Adi fitoi 2 medalje ari dhe vendosi një rekord botëror në not në distancën 50 metra në kampionatin ndërkombëtar të notit veteran të mbajtur në Londër. Adi është 92 vjeç, por për sa i përket qëndrueshmërisë, nivelit të aktivitetit dhe shëndetit të tij, ai lë pas shumë 40-vjeçarë.

Sidoqoftë, Adi nuk ka qenë gjithmonë aq i shëndetshëm. Kur kaloi 50 vjeç, ai u sëmur keq, pësoi një atak të rëndë në zemër në moshën 60 vjeç dhe u shpall me aftësi të kufizuara në moshën 68 vjeç.

Jeta e Adit mori kthesë kur vendosi ta trajtonte seriozisht shëndetin e tij. Si rezultat, ai u shërua plotësisht në 2 vjet. Dhe në moshën 80-vjeçare, kur mjekët e ekzaminuan pensionistin, ata u habitën se sa i shëndetshëm ishte ai në një moshë kaq të vjetër: "Mua mund të më çonin në hapësirë" (*kështu që ai ishte në formë si kokrra e mollës, ashtu si astronautët)

Kur mbushi 92 vjeç, Adi u bë kampion bote në not: e gjithë kjo pavarësisht nga fakti se Z. Adi duhej të siguronte jetesën si pensionist në Tiranë me të ardhura që nuk dilnim për të blerë ndonjë gjë të shtrenjtë.

Si arriti ai të forconte shëndetin e tij dhe të zgjaste jetën e tij për t'u bërë një kampion bote?

Adi ndau sekretin e një jete të gjatë me korrespondentin tonë.

Adi është një qytetar i moshuar i cili u bë kampioni i 92-të botëror në notin veteran.

Korrespondenti: Z. Adi, pyetja ime më e rëndësishme është: si mund të jetosh në një mënyrë kaq të gëzueshme, të shëndetshme dhe me gjallëri në një moshë kaq të vjetër dhe të fitosh medalje në turne? Cili është sekreti juaj?

Unë nuk kam jetuar gjithmonë kështu. Kam punuar në ndërtim tërë jetën time, së pari si mbikëqyrës dhe më vonë në një fond ndërtimi në Durrës. Kjo lloj pune është shumë stresuese dhe e vështirë. Kur mbusha 50 vjeç, stresi u ngrit gjithnjë e më shumë e nuk binte në nivel më të ulët. Kështu që unë vazhdimisht po vuaja me presionin e lartë të gjakut në këtë pikë. Unë u diagnostikova me hipertension të lidhur me moshën.

Mjekët më dhanë ilaçe për uljen e presionit të gjakut. Emrat e saktë të tyre nuk i mbaj dot mend. Ata më ndihmuan, por kur nuk merrja ndonjë pilulë, presioni i gjakut rritej menjëherë. Me sa di unë, presioni i lartë i gjakut trajtohet ende në të njëjtën mënyrë, asgjë nuk ka ndryshuar në 20 vjet. Ndoshta ata thjesht bënë disa zhvillime të reja në lidhje me barnat.

Në të njëjtën kohë, vazhdova të punoj, megjithëse ndihesha shumë i moshuar. Një herë më mori ambulanca nga kantieri sepse pësova atak në zemër. Mjekët më kthyen nga bota tjetër dhe unë kalova një muaj në spital. Pastaj më kthyen nga spitali në shtëpi dhe më caktuan një takim për kontroll mjekësor.

Mjeku më dha më shumë ilaçe për të ulur presionin e gjakut, përveç atyre që kam marrë tashmë. Më kujtohet qartë, sikur të kishte ndodhur dje: praktikisht më duhej të merrja një grusht ilaçe çdo ditë. Ata kushtojnë dhe shumë para. Shkoja në farmaci aq shpesh sikur po shkoja në dyqan ushqimesh.

Doza e tabletave u rrit me kalimin e kohës, por unë nuk u shërova nga sëmundja. Nuk ishte e mundur as me ato ilaçe. Unë u shpalla me aftësi të kufizuara në moshën 68 vjeç dhe merrja pension.

Ata më dërguan në shtëpi për të jetuar 3-4 vitet e fundit, mbase 5 vjet. Po, isha i vetëdijshëm se jeta ime do të mbaronte. Nuk u ndjeva mire. Kur zgjohesha e asgjë nuk më dhimbte, ndjehesha sikur po bëja pushime.

Unë ndoshta mund të kisha vdekur në atë mënyrë nëse nuk do të kisha hasur në një të njohur. Vëllai i tij ka punuar si studiues në Institutin e Kardiologjisë. Ai më informoi se venat e mia ishin kalcifikuar dhe ngushtuar. Dhe nëse i pastroj, mund të jetoj edhe më tej. Ai më shpjegoi sa vijon: enët e gjakut janë si tuba që janë të vendosura në trupin e njeriut. Gjaku rrjedh përmes këtyre tubave dhe gjaku furnizon organet me lëndë ushqyese dhe largon mbetjet prej tyre.

Me plakjen, kolesteroli dhe substancat e tjera grumbullohen në enët e gjakut, pasi shpesh nuk ushqehemi shëndetshëm, pimë shumë alkool, pimë duhan dhe shqetësohemi pa nevojë. Enët e gjakut ndoten si tubat kur ndryshken. Kolesteroli depozitohet në një shtresë të trashë në muret e enëve të gjakut dhe në cepat e enëve të gjakut. Si rezultat, vëllimi i enëve të gjakut ngushtohet dhe rrjedh gjithnjë e më pak gjak nëpër to për të furnizuar organet. Organet kështu marrin më pak lëndë ushqyese dhe kjo i sëmur ata. Thjesht imagjinoni se si do të ishte të haje 3 deri në 5 herë më pak sesa tani. Ju do të ishit tepër të lodhur dhe e njëjta gjë do të ndodhte me organet tuaja të brendshme gjithashtu.

Për të kompensuar këtë problem, zemra juaj përpiqet të pompojë gjithnjë e më shumë gjak. Kjo ka një pasojë të natyrshme - PRESIONIN E RRITUR ARTERIAL.

Po, presioni i lartë i gjakut është padyshim i rrezikshëm për enët e gjakut, pasi ato mund të këputen ose mund të ndodhë mpiksje gjaku, gjë që mund të çojë në atak në zemër ose ishemi në tru. Prandaj, mjekët japin ilaçe për uljen e presionit të gjakut. Sidoqoftë, rënia e presionit të gjakut çon në mungesë të qasjes në lëndë të mjaftueshme ushqyese. E kështu formohet një rreth i pafund vicioz.

Përveç hipertonisë, ka shumë sëmundje të tjera si pasojë e ngushtimit të enëve të gjakut dhe shkaktojnë mbi 87% të sëmundjeve te njerëzit 50-60-70-vjeçarë.

Sidoqoftë, pak njerëz janë të vetëdijshëm se ekzistojnë mënyra të tjera për të kuruar këtë problem shëndetësor - DUHET T’I PASTRONI ENËT TUAJA TË GJAKUT NËSE DËSHIRONI TË ULNI PRESIONIN E GJAKUT DHE TË RIVENDOSNI QARKULLIMIN NORMAL NË ORGANET TUAJA TË BRENDSHME. Ky është sekreti i madh. Sapo fillova të pastroj venat, qarkullimi i gjakut u kthye në normalitet. Zemra ime u bë edhe një herë e fortë dhe tensioni i gjakut u kthye në normalitet. Përveç kësaj, organet e mia të brendshme filluan të ushqehen normalisht.

Unë nuk kisha më dhimbje në veshkë dhe madje dhimbja që kisha në kyçe u zhduk. Jam i gëzuar dhe i fortë. Kur pastrova për herë të parë venat, fillova të merrem me sport. Fillova vrapin dhe më pastaj notin në pishinë. Kam fituar dy medalje. Nëse do të më kishin thënë kur isha 50 vjeç se do të isha kampion bote në not në moshën 92 vjeç, nuk do ta kisha besuar. Kështu që planifikoj të jetoj të paktën 120 vjet.

Korrespondenti: Pse mendoni se mjekët flasin kaq pak për këtë metodë të uljes së tensionit të gjakut, edhe pse ajo zgjat jetën?

Më thuaj, kujt i duhen të moshuarit? Njerëzit e moshuar janë vetëm një barrë për të gjithë. Nuk i sjellin dobi ekonomisë nëse trajtohen dhe u zgjatet jeta, sepse sa më gjatë të jetojmë, aq më shumë ata duhet të marrin pension. Njerëzit e moshuar janë vetëm barrë në çdo ekonomi. Prandaj, askush nuk merret me zgjatjen e jetës së tyre.

Për më tepër, kurimi i sëmundjeve (veçanërisht sëmundjeve të zemrës) është një biznes miliona dollarësh ditë e sotshme. Thjesht llogaritni se sa shpenzoni për ilaçe dhe mjekë. Kjo do të thotë të ardhura shtesë. Kështu, nuk është fitimprurëse për kompanitë farmaceutike që të kurojnë njerëzit. Ata do të fitojnë shumë më tepër nëse shesin ilaçe joefektive që përdoren vetëm përkohësisht.

Vetëm ne duam të jetojmë më gjatë, por të tjerëve nuk u interesojmë, kështu që vetëm ne mund të shërojmë veten. Padyshim, marrja e tabletave nuk është një zgjidhje përfundimtare për të ulur tensionin e gjakut. Nëse dëshironi të jetoni gjatë, duhet të pastroni venat tuaja. Kjo është zgjidhja e vetme e mundshme.

Korrespondenti: A mund të na tregoni saktësisht se si të pastrojmë enët e gjakut?

"Në të vërtetë, është shumë e lehtë këto ditë. Më parë, bimët speciale duhej të porositeshin nga Alpet dhe tinkturat e bëra prej tyre, dhe pastrimi i enëve të gjakut të merrte me muaj (në rastin tim, për herë të parë, u deshën gati 6 muaj! Në ditët e sotme, ju nuk keni përse të shqetësoheni dhe procesi i pastrimit zgjat vetëm 2 javë!

Ekziston një tablet shumë i mirë i quajtur Hyperdrops. Ai është zhvilluar posaçërisht për të bërë pastrimin e enëve të gjakut. Përdorimi: hidhni deri në 20 pika në një gotë me ujë dhe pijeni 3 herë në ditë, gjysmë ore para bukës për një periudhë prej të paktën dy muajsh.

Unë sugjeroj të pastroni venat tuaja çdo 2-3 vjet. Nëse e bëni këtë, ju do të jetoni për 80 ose 100 vjet, dhe ndoshta edhe për 120 vjet. As nuk do të sëmureni, por do të mund të bëni një jetë aktive dhe të gëzueshme. Më besoni, kjo është shumë më mirë sesa të kalosh ditët si një plak pothuajse i vdekur!

Metoda e atletit shqiptar në pension duket se po funksionon në mënyrë efektive. A është e vërtetë? Para se të botonim këtë artikull, vendosëm të konsultoheshim me një kardiolog të njohur, Martin G., i cili punon si mjek kryesor në Departamentin e Trajtimit Kirurgjik të Sëmundjeve të Aortës në Institutin Kombëtar e Kardiologjisë.

Martin G. - kryekardiolog, i cili ia kushtoi jetën e tij trajtimit të pacientëve me sëmundje të zemrës. Ai është autor i disa artikujve shkencorë për shërimin e enëve të gjakut dhe zemrës.

Korrespondenti: E mrekullueshme, a mendoni se pastrimi i enëve të gjakut shëron vërtet trupin?

Po, kjo është e saktë. Enët e pastra të gjakut janë shumë të rëndësishme për shëndetin. Sigurisht, Adi e shpjegoi thjeshtë mënyrën se si funksionojnë proceset në trupin e njeriut, por thelbi i asaj që tha vërtet i vërtetë.

Metodat e pastrimit të enëve të gjakut përdoren edhe nga politikanë kryesorë - ato i pastrojnë rregullisht venat në sanatoriume. Prej këtu vijnë njohuritë tona fillestare për pastrimin e enëve të gjakut. Dhe mos harroni se personi që njeh Adi është studiues instituti.

Në tërësi, mund të them se kjo kurë është vërtet e nevojshme. Për më tepër, mjekët besojnë gjithnjë e më shumë se ajo duhet të bëhet e detyrueshme për të gjithë njerëzit mbi moshën 50 vjeç. Kjo metodë ndihmon për të zgjatur jetën dhe për të parandaluar tensionin e lartë të gjakut në moshë të vjetër. Në fakt, enët e ngushta të gjakut shkaktojnë tension të lartë të gjakut në 96% të rasteve - ky është një fakt i vërtetuar shkencërisht.

Korrespondenti: A mund të na tregoni më shumë rreth suplementit, të quajtur Hyperdrops? Çfarë lloj suplementi është ky?

Hyperdrops prodhohet në vend dhe është zhvilluar nga instituti kërkimor i departamentit të kardiologjisë klinike, si instituti kryesor në vend. Me aq njohuri sa kam, në epokën e hershme, ky suplement u krijua bazuar në ilaçet e përdorura për të trajtuar politikanë të lartë dhe shtresën e lartë. Formula, sigurisht, është përmirësuar shumë nga shkencëtarët, pasi teknologjitë e sotme janë shumë më të përparuara sesa ishin 50-60 vjet më parë. Pra , suplementi funksionon edhe më mirë në këtë mënyrë, megjithëse është konstatuar prej kohësh se suplementi është jashtëzakonisht efektiv dhe besohet se arrin të “rinojë njerëzit”.

Ky produkt përmban Allium ursinum tinctura (Tinktura e hudhrës së egër) dhe është i pasur me vitaminë C, vaj esencial, karotinë dhe proteina.

Ne e studiuam këtë suplement në Institutin e Kërkimeve Kardiologjike dhe zbuluam se ai pastron enët e gjakut shumë mirë. Më lejoni t'ju tregoj rezultatet e studimeve. Gjithsej 300 vullnetarë morën pjesë në studim.

  • Kolesteroli dhe ndotës të tjerë u zhdukën plotësisht nga enët e gjakut - 96% e pjesëmarrësve
  • Niveli i kolesterolit të keq u ul - 98% e pjesëmarrësve
  • Tensioni i gjakut ra në nivel normal - 94% e pacientëve
  • Dhimbja e kokës u zhduk - 99% e pacientëve
  • Shikimi është përmirësuar - 74% e subjekteve
  • Trajtimi i sëmundjeve kronike është bërë më efektiv - 99% e pjesëmarrësve

Përveç përbërësve më lart, Hyperdrops përmban rreth 50 lloje vitaminash, proteinash, makro dhe mikro-elemente që kanë një efekt të mirë në zemër dhe enët e gjakut. Nuk do t’i rendis të gjitha, pro do të përmend vetëm disa prej tyre.

Vitamina C

Forcon muret e enëve të gjakut dhe përmirëson tonin e tyre. Zvogëlon shanset e shfaqjes së aterosklerozës dhe krizës hipertensive.

Vitamina A

Rikthen depërtueshmërinë e kapilarëve të vegjël.

Vitamina B1

Forcon muskulin e zemrës. Ndihmon për të parandaluar atakun në zemër.

Vitamina B2

Rrit nivelin e oksigjenit në gjak.

Vitamina B3

Zgjeron enët e gjakut dhe menjëherë ul tensionin e gjakut kur aplikohet.

Vitamina B12

Përmirëson mpiksjen e gjakut.

Allium ursinum tinctura (Tinktura e hudhrës së egër)

Largon lëngun e tepërt nga trupi.

Vaj esencial

Lehtëson edemën, e cila ndodh shpesh tek pacientët me hipertension.

Karotinë

Përmirëson tonin e mureve të enëve të gjakut dhe stabilizon sistemin nervor.

Proteina

Zvogëlon shanset për krizë hipertensionale dhe ishemi në tru.

Pra, ky suplement është shumë kompleks. Ai synon të përmirësojë gjendjen e përgjithshme të sistemit kardiovaskular në moshën mbi 50 vjeç.

Korrespondenti: Si mund të merret Hyperdrops dhe sa kushton?

Fatkeqësisht, më duhet të them se ka disa vështirësi lidhur me këtë. Doli që zinxhirët e farmacive, mjekët dhe madje edhe fondi i pensioneve nuk ishin aq të gëzuar për suplementin. Kështu, disa njerëz në vendin tonë janë përpjekur të bëjnë gjithçka (përfshirë metodat e paligjshme) për të hequr Hyperdrops nga tregu dhe kanë pasur pak sukses. Instituti i Kërkimeve ka deklaruar se ata nuk kanë energji, kohë dhe mundësi të merren me autoritetet, dhe prandaj kanë deklaruar se nuk do të përfshihen në prodhimin e Hyperdrops në 2-3 vitet e ardhshme.

Sidoqoftë, kemi një lajm të mirë për pensionistët shqiptarë: ata vendosën të shesin stokun e mbetur të Hyperdrops, të prodhuar nga Instituti i Kërkimeve Klinike të Kardiologjisë, me një çmim të ulur. Përveç kësaj, suplementi mund të porositet nga kudo në Shqipëri dhe do të dorëzohet me postë.

Unë do ta përshkruaj atë hap pas hapi çfarë duhet të bëni nëse dëshironi të blini Hyperdrops.

Ju duhet të veproni si më poshtë:

  • Merrni pjesë në shortet zyrtare të suplementit.
  • Mjeku konsulent do t’ju kërkojë do t’ju kërkojë adresën e dorëzimit.
  • Brenda 3-5 ditëve, shkoni në zyrën më të afërt të postës për të marrë pakon.

Tableta nuk ka nevojë të jepet me recetë dhe do të dërgohet me postë tek aplikantët duke u bazuar në rregullin “kush vjen i pari, shërbehet i pari”.

Më lejoni t'ju paralajmëroj se kanë mbetur vetëm disa kuti me suplemente. Pra, nëse e porosisni atë nesër, mund të mos ketë gjendje në magazinë, ndaj nxitoni ta porositni që sot. Nëse dëshironi të pastroni enët e gjakut, të hiqni qafe tension e lartë të gjakut dhe të zgjasni jetën tuaj, porositeni Hyperdrops tani sa ka akoma në gjendje. Ju mund të mos keni mundësi ta porositni më vonë.

Vëmendje!
Vizitorët e faqes sonë të internetit do të kenë një mundësi ekskluzive për të bërë një porosi. Hyperdrops vjen me ulje deri në 50%! Për ta bërë këtë, rrotulloni rrotën e fatit duke shtypur butonin "SPIN" dhe më pas prisni derisa të ndalet plotësisht. Kush e di, mbase ju jeni personi me fat dhe të kurseni shumë para sot! Paçi fat!

SPIN
Ju fituat! 7800 ALL 3900 ALL

Nxitoni të bëni porosinë tuaj me zbritje para se oferta të kalojë tek lexuesi tjetër!
Oferta do të jetë e pavlefshme pas:

Oferta (deri në):


Urime!

Ju mund të porosisni Hyperdrops me 50% zbritje!

OK

Komente

Gjon K.

Kjo ia vlen vërtet të provohet! Deri më tani, Hyperdrops ka punuar më së miri për tensionin tim të lartë të gjakut. E kam marrë vetëm për 5 ditë, por sot u zgjova me tension normal të gjakut. Për më tepër, nuk kam marrë asnjë pilulë tjetër përveç Hyperdrops. Unë me të vërtetë shpresoj që të më ndihmojë të heq qafe tensionin e lartë të gjakut plotësisht!

Fjona R.

Faleminderit për informacionin interesant. Unë e bëra porosinë time. Më kanë thënë që një person mund të blejë maksimumi 3 kuti në të njëjtën kohë.

Bledi G.

Unë e porosita. Kam dëgjuar për Hyperdrops. Ata që e përmendën e vlerësuan shumë, por nuk dija ku ta blija deri më tani. Tani e di. Dhe vjen me zbritje!

Rudi L.

Faleminderit!

Landi A.

Ky suplement është vërtet i mrekullueshëm. Kam 10 vjet që vuaj nga tensioni i lartë i gjakut. Simptomat mu shfaqën për herë të parë kur isha 42 vjeç. Asgjë nuk më ndihmoi dhe tensioni i gjakut më mbeti i lartë. Që kur kam përdorur Hyperdrops, kam harruar problemet e tensionit të lartë të gjakut! Specialistët tanë mund të bëjnë suplemente të mira.

Kristina P.

E kam përdorur për dy javë. Para se të filloja ta përdorja, niveli im i kolesterolit ishte 7.8 dhe pas dy javësh u ul në 4.6. Fillova të ndjehem shumë më e shëndetshme. Kam porositur edhe 2 pako të tjera për burrin tim se nuk i dihet. Unë ua rekomandoj të gjithëve!

David F.

Kam dëgjuar për këtë suplement nga fqinji im dhe ai e vlerësoi atë shumë. Atë e kësjhilloi mjeku i tij që ta merrte. Ai e porositi atë nga një faqe tjetër në internet, ku ishte më i shtrenjtë. Unë do t’i tregoj atij për këtë faqe.

Ilda T.

Lista e përbërësve të Hyperdrops është vërtet mbresëlënëse!

Rebeka V.

Kam pasur simptomat e mëposhtme: luhatje të tensionit të gjakut, dobësi, rrahje të shpejta të zemrës, marrje mendsh të vazhdueshme dhe paaftësi për të punuar për shkak të gumëzhitjes në kokë. Provova një kurë të Hyperdrops dhe të gjitha simptomat e mia u zhdukën. Është për të ardhur keq ky suplement i mrekullueshëm nuk do të jetë më i disponueshëm. Çfarë mendojnë mjekët!

Greta F.

Unë kisha kolesterol të depozituar në arterien time karotide. Hyperdrops më ndihmoi shumë. Nuk kisha nevojë për operacion. Ma rekomandoi mjeku këtë suplement. Isha nga të parët që e porosita nga kjo faqe.

Ardi A.

Ju falënderoj për informacionin. E kam porositur suplementin. Më thanë se nuk kanë shumë në stok, por ata ende kanë disa.

Greta P.

Edhe unë i pastroj venat e gjakut rregullisht. Ndihem e fortë dhe e shëndetshme. Shumë moshatare të mia kanë vdekur shumë kohë më parë.

Iris T.

Unë e porosita Hyperdrops në faqen e dhënë. Vuaj nga tensioni i lartë i trashëguar i gjakut, i gradës së tretë. Unë merrja ilaçe vazhdimisht, kurse tani tensioni im i gjakut rrallë bie nën 180/110. Sidoqoftë, tani jetoj jetë plotësisht normale, që kur provova Hyperdrops. Më shpëtoi vërtet!

Toni B.

Një nga miqtë e mi ankohej për shumë sëmundje sepse vuan nga gjithçka, duke filluar nga barku deri tek zemra. Megjithatë muajin e kaluar ai ka qenë më i gëzuar dhe aktiv. Ai tha se po merrte Hyperdrops. Tani është 72 vjeç.

Altin F.

Faleminderit. Arrita ta porosis.

Juljan M.

Blijeni për sa kohë që mund ta merrni një zbritje. Ndoshta s’do arrini ta merrni më as me çmim të shtrenjtë.

Porositni Hyperdrops me zbritje