përshtypje

Flebolog: variçet te gratë janë një patologji e rrezikshme. Sidoqoftë, ajo mund të trajtohet nga shtëpia.

22:58

Sipas statistikave, 72% e grave mbi 50 vjeç (37% të grave mbi 30) diagnostikohen me variçe dhe çrregullime të qarkullimit të gjakut. Gjëja më e rrezikshme për këtë patologji është se nuk ka përmirësim me kalimin e kohës - zgjerimi i venave nënlëkurore vetëm sa do të intensifikohet, që do të thotë se ënjtja e gjymtyrëve, dhimbja dhe rreziku i trombozës vaskulare do të jetë vetëm në rritje.

Sidoqoftë, është e lehtë të heqësh qafe këtë patologji me mënyra moderne. Petrit P., kirurg, konsulent dhe flebolog në Shqipëri, mjek i nderuar, shkencëtar i nderuar i Shqipërisë, anëtar i Shoqatës Evropiane të flebologëve, anëtar i Bordit të Shoqatës së flebologëve dhe profesor, tregon për metodat moderne të trajtimit të variçeve për gratë dhe burrat.

Petrit P. flebolog shqiptar që ftohet rregullisht të flasë në institutet dhe klinikat kryesore shkencore në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara.

- Z. Petrit, sa të rrezikshme janë venat me variçe për të dyja gjinitë?

Në fakt, shumë njerëz as nuk e kuptojnë se kjo është një sëmundje e rëndë dhe i nënvlerësojnë pasojat. Shumë shpresojnë që variçet zhduken vetvetiu me kalimin e kohës, por që nuk ndodh kështu. Venat me variçe mund të shkatërrojnë jetën e një personi, pasi personi mund të zhvillojë komplekse për shkak të sëmundjes, ënjtjes së vazhdueshme dhe sindromës së dhimbjes. Meqë ra fjala, ka një arsye - njerëzit që vuajnë nga variçet të ekstremiteteve të poshtme gjithmonë kanë hiperpigmentim të lëkurës së tyre, mbizotëron një nuancë e kaltërt dhe në rastet më të përparuara, mund të ndodhin ulçera trofike. Të tjerët i vërejnë me siguri të gjitha këto shqetësime që shkaktojnë të tilla komplekse. Njerëzit me variçe duhet të ndryshojnë rrobat e tyre për të fshehur këtë problem. Ata veshin këpucë të lira, pantallona të gjata dhe streçe të errëta.

Por rreziku kryesor i kësaj sëmundjeje është tromboflebiti. Tromboflebiti (pezmatimi i murit të brendshëm të venës) çon në formimin e mpiksjes së gjakut. Gjaku i mpirë mund të bllokojë lumenin e venës pas zhvillimit të flebotrombozës, dhe madje mund të futet në mushkëri përmes sistemit të venës kava inferiore, duke u shkëputur nga muri i enës. Në këtë rast, mund të ndodhë emboli pulmonare, e cila është një ndërlikim serioz që çon në vdekje të menjëhershme.

Nëse variçet nuk trajtohen, ata shkaktojnë hipertension dinamik venoz: kur ecni, presioni në sistemin venoz ulet nën numrat e nevojshëm për perfuzionin normal të gjakut nëpërmjet indeve, dhe shfaqet pamjaftueshmëria kronike venoze. Së pari, shfaqet edema, pastaj trupat e gjakut (qelizat e kuqe të gjakut, qelizat e bardha të gjakut) depërtojnë në indin nënlëkuror së bashku me lëngun, dhe shkaktohet lipodermatoskleroza dhe hiperpigmentimi. Me ruajtjen dhe thellimin e mëtejshëm të çrregullimeve të mikroqarkullimit dhe stazës së gjakut, qelizat e lëkurës vdesin dhe shkaktohet ulçerë trofike, e cila është paaftësi.

Në fakt, njerëzit që vetë-mjekojnë variçet (ose nuk i mjekojnë fare) po jetojnë me një bombë me sahat. Dhe sinqerisht nuk e kuptoj pse e bëjnë këtë. Në ditët e sotme, ka shumë mënyra mjaft efektive për të kuruar variçet. Ju mund ta harroni këtë problem përgjithmonë në 2-3 javë.

- Po flisni për metodat kirurgjikale tani?

- Sigurisht që jo. Dhe madje dua t'i largoj të gjithë nga operacione të tilla, përfshirë lazerin. Pavarësisht nga shpejtësia e lartë e këtyre manipulimeve (me të cilat klinikat dhe mjekët e pandershëm - të uritur për para - duan të tërheqin pacientë), këto operacione kanë shumë pasoja negative për shëndetin e një gruaje, pasi ato mund të çojnë në shkëputje të gjakut të mpirë. Por disavantazhi kryesor i ndërhyrjes kirurgjikale është se ajo e eliminon problemin nga ana kozmetike, por jo pasojat e sëmundjes dhe shkakun e saj.

Meqenëse shkaku mbetet, problemi rishfaqet në të ardhmen. Dhe shumë shpejt - në 1-2 vjet.

Nëse doni të hiqni qafe variçet një herë e përgjithmonë, është e nevojshme të eliminoni shkakun. Mekanizmi që nxit zhvillimin e variçeve konsiderohet të jetë prishja e funksionimit normale të valvulave venoze me shfaqjen e një rryme të kundërt (zbaticë) të gjakut.

Formimi i variçeve. Një venë që funksionon normalisht pa patologji të valvulës venoze (A). Venat me variçe me një valvul të deformuar, rrjedhë të dëmtuar të gjakut dhe mure të holla e të shtrira të venave (B).

Gjatë operacioneve, enët venoze pastrohen, ose hiqet një pjesë e venës, por funksionimi normal i valvulave nuk rikthehet. Kjo bën që problemi të shfaqet përsëri. Prandaj, ne nuk rekomandojmë trajtimin kirurgjikal të variçeve në klinikën tonë.

- Çfarë do të rekomandonit për trajtimin e variçeve?

- Për shembull, ekziston një produkt shumë i mirë që mund të shërojë edhe venat më të përparuara me variçe. Quhet „Varcosin“ , dhe është zhvilluar në 2019 nga Instituti i Venave. Meqenëse ky produkt është i yni, dhe Instituti nuk angazhohet në aktivitete tregtare, kushton pesë lek krahasuar me ato që shiten në farmaci, dhe ndihmon vërtet!

- A mund të jepni ndonjë shembull specifik të trajtimit të variçeve me këtë produkt?

Po sigurisht. Mund t'ju them qindra shembuj, por do të përqendrohem në ato që demonstrojnë më së miri të gjitha përfitimet e trajtimit me këtë produkt:

Një grua, 54 vjeçe.
Venat e saj janë shëruar plotësisht. Periudha e trajtimit - 2 javë.
Trajtimi i variçeve të një gruaje. 44 vjeçe
Dhimbja torturuese që pacienti ndjente për 2 vjet u zhduk plotësisht. Venat e saj janë shëruar.
Trajtimi i variçeve. Një grua, 62 vjeçe.
Ajo përdori „Varcosin“ për 2 muaj. Venat e saj janë shëruar plotësisht.

Këto fotografi tregojnë qartë se „Varcosin“ jo vetëm që lehtëson simptomat, por gjithashtu nxit rigjenerimin e venave me variçe. Si rezultat, venat shërohen plotësisht.

Sipas rezultateve të studimeve klinike si dhe praktikës së përdorimit, „Varcosin“ konsiderohet produkti kryesor në trajtimin e variçeve. Dhe gjëja më e mirë është fakti që mund të përdoret nga shtëpia. Mbi të gjitha, askush nuk dëshiron të shkojnë te mjeku. Dhe qartësisht të gjithë shkojnë te mjeku në momentet e fundit. „Varcosin“ ndihmon për të hequr qafe venat me variçe.

- „Varcosin“, është xhel apo pilulë?

Është xhel ​​që ndalon zhvillimin e venave me variçe dhe kuron venat falë formulës së tij të veçantë. „Varcosin“ është një zhvillim unik dhe i patentuar i shkencëtarëve tanë. Nuk ka më mjete të tilla kurimi askund në botë.

Për më tepër, ky nuk është një ilaç kimik, por një produkt plotësisht natyral që eliminon reaksionet alergjike dhe problemet e tjera që lindin gjatë trajtimit dhe ngarkojnë trupin tuaj me shumë përbërje të ndryshme kimike.

- Nëse „Varcosin“ nuk shitet në farmaci, ku mund ta marrin njerëzit?

Është shumë e thjeshtë. Ju mund ta merrni „Varcosin“ nga Instituti i Venave përmes faqes zyrtare të internetit ose duke plotësuar formularin më poshtë. Produkti merr pjesë periodikisht në programe të ndryshme preferenciale, gjë që e bën atë me të vërtetë të disponueshëm nga ana shoqërore.

Për shembull, tani „Varcosin“ merr pjesë në një program të veçantë "Shqipëria pa variçe", ku produkti mund të blihet për 3900 ALL. Ju ndoshta do të habiteni, por mund të merrni vërtetë një pako për 3900 ALL! Unë rekomandoj ta krahasoni atë me çmimet e ilaçeve që shiten në farmaci.

„Varcosin“ ndihmon edhe në rastet më të përparuara të variçeve, prandaj rekomandohet edhe për njerëzit me një shkallë të rëndë të sëmundjes. Mund të përdoret edhe për parandalim.

Unë dua të ndaj rezultatet e studimeve klinike pas një kure me „Varcosin“. Shumë mjekë u befasuan. Ky do të shpëtojë pacientët që vuajnë nga variçe të përparuara.


1. Efektiviteti i xhelit „Varcosin“ i llogaritur sipas metodës standarde (numri i pacientëve të rikuperuar kundrejt numrit të përgjithshëm të pacientëve me sëmundje, nga 570 persona që iu nënshtruan trajtimit) ishte:

- Zhdukja e dhimbjes - 99%.
- Ulja e ënjtjes së këmbëve - 98%.
- Ulja e peshës dhe shqetësimit në këmbë - 99%.
- Nuk ka telangiektazi - 98%.
- Eliminimi i variçeve - 93%.
- Eliminimi i pigmentimit - 96%.

2. Nuk u identifikuan efekte anësore të padëshiruara, përfshirë reagimet alergjike.

3. „Varcosin“ njihet si produkti kryesor në luftën kundër variçeve.


Përveç Shqipërisë, produkti u certifikua në Evropë, në Universitetin e Flebologjisë dhe Hematologjisë në Paris. Testet klinike konfirmuan plotësisht të dhënat shqiptare. Shkencëtarët francezë madje morën një përqindje më të lartë të rikuperuesve. Vendet e tjera evropiane po tregojnë një interes shumë të madh për produktin. Të gjitha testet kanë treguar se produkti ka një nivel jashtëzakonisht të lartë të efektivitetit, pa përjashtim.


- Mendoj se lexuesit tanë do të jenë të interesuar të dinë se ku mund ta marrin „Varcosin“ në kuadër të programit të veçantë?

Programi aktualisht po zbatohet vetëm në disa qytete të Shqipërisë. Ka një mungesë thelbësore të sasisë së prodhuar për të mbuluar të gjithë vendin. Duke qenë se produkti është i përgatitur për qytete të veçanta, mbarohet shpejtë, "fiket" dhe pret për sasinë e radhës.

„Varcosin“ ofrohet për 3900 ALL. E vetmja gjë që ju duhet të bëni për të marrë produktin është të bëni një aplikim në këtë faqe përmes formularit të porosisë më poshtë , duke specifikuar emrin dhe numrin tuaj të telefonit, në mënyrë që punonjësit e qendrës së konsultimit të mund t'ju kontaktojnë. Secili qytet ikën nga sistemi automatikisht me mbarimin e produktit. Prandaj, nëse shihni se mund të bëni një porosi, kjo do të thotë që produkti është akoma i disponueshëm. Dhe unë personalisht garantoj se të gjithë ata njerëz që bëjnë aplikime, do të marrin patjetër porosinë e tyre.

- A dëshironi t'u thoni diçka lexuesve tanë para se të përfundojmë intervistën?

E vetmja gjë që dua të them - mos u ngutni të vdisni herët, kujdesuni për shëndetin tuaj. Ju nuk mund ta dini që keni variçe. Ajo fillon pa u vënë re fare: pastaj, shpejt ndiheni të rënduar dhe të dobët në këmbë, keni ënjtje pas peshave, ju shfaqen venat merimangë dhe lista mund të vazhdojë pafund. Si rezultat, nuk do të vini re që keni probleme të shumta shëndetësore. Kjo nëse nuk flasim për vdekje të papritura, të cilat zakonisht shkaktohen nga zhvillimi i trombozës. Mos prisni të reagoni kur të jetë tepër vonë! Filloni parandalimin ose trajtimin tani. Ne kemi bërë absolutisht gjithçka për pjesën tonë në mënyrë që të gjithë të mund të kurohen.


E rëndësishme! U konkludua se dhe janë koha më e mirë për të filluar trajtimin e variçeve. Në këtë kohë rritet efekti i përdorimit të produktit. Shërimi në këtë periudhë është 47% më i shpejtë sesa në periudha të tjera të vitit.

Ulje prej -50%

PROMOVIMI SKADON NË

00
:
44
:
09
ORË MINUTA SEKONDA
7800 ALL
3900 ALL

Komente

Suzana

Kam pasur variçe të neveritshme para se të provoja këtë produkt. Po mendoja t’i hiqja me metoda të ndryshme, por më pas dëgjova për „Varcosin“ dhe shpëtova. Pas një muaji përdorimi, venat e mia u rinuan krejtësisht. Isha tepër e lumtur! Unë jam befasuar që vjen me një ofertë të tillë.

Kejsi

Unë mendoj se nuk kam probleme me venat e mia, por nëna ime vuan vazhdimisht. Ajo po mendon të heqë të gjithë venën. Do ta porosis për të dhe shpresoj ta ndihmojë, meqenëse merret për 3900 ALL.

Alida

Kam arritur ta marr këtë xhel ​​për 3900 ALL! Kështu që mos hezitoni të merrni pjesë, pasi qytete të ndryshme e kanë nisur këtë program tashmë. Unë dëgjova për herë të parë për „Varcosin“ rreth tre muaj më parë, dhe e porosita menjëherë. Unë kisha probleme të mëdha me variçet dhe pata rezultate pas shtatë ditëve të para të përdorimit! Tani thjesht po shijoj jetën!!!

Melisa

Kohët e fundit pashë një program në lidhje me variçet. Bëhej fjalë për këtë produkt, ku mburreshin se kishin krijuar produktin më të mirë kundër variçeve.

Roza

Edhe unë e porosita. Ata thanë se isha në kohë. Më kanë premtuar të dorëzohet brenda 2 ditësh, dhe tani po pres

Laura

Kur fillova të përdor xhelin, as që e mendoja për këtë rezultat. Në fillim u zhdukën ndjesitë e pakëndshme, dhe pastaj gjithçka filloi të dukej më mirë vizualisht. Tani kam këmbë plotësisht të shëndetshme, dhe për një çmim kaq të ulët !! :).

Maria

Intervista është shumë interesante, faleminderit! Ju u hapni sytë njerëzve!

Blerta

A nuk është ky një mashtrim? Pse shpërndahet në internet?

Klea

Pajtohem me rekomandimet. Kam pasur probleme me venat. Shkova te flebologu dhe ai më tha që duhet të trajtohen urgjentisht. Ai më dha medikamente me kosto 15,000 ALL që as nuk më ndihmuan. Në punë, më rekomanduan të përdorin „Varcosin“. Venat e tmerrshme u zvogëluan brenda një jave :)

Tina

Blerta, e ke lexuar artikullin apo hiç? Shpërndahet në internet sepse ata duan të ndihmojnë! Dhe ku qëndron mashtrimi nëse çmimi është 3900 ALL për pako? Unë e porosita për vete - korrieri ma solli dhe pastaj e kontrollova, dhe vetëm atëherë e pranova. Porosite, mos ki frikë!

Xheni

Po flas nga përvoja ime që rezultati është i pakrahasueshëm! E kam përdorur vetë dhe e kam porositur edhe për nënën time. Venat tona u kthyen në gjendjen e tyre normale. Personalisht, ne jemi shumë të lumtur. Porositeni për nënën tuaj, madje mos hezitoni!

Emilja

Kanë filluar të më shfaqen variçet dhe kam parë si t’i kuroj nga një shoqja ime. Ajo më rekomandoi „Varcosin“, pastaj unë kërkova dhe gjeta këtë artikull :))

Luljeta

Po lexoja vlerësimet dhe kuptova që duhet ta marr :)

Xhulja

Ju nuk do ta besoni, por unë kisha të njëjtin problem. Këmbët e mia fryheshin vazhdimisht, mu shfaqën "venat merimangë", dhe isha kaq e dëshpëruar, por pastaj gjeta „Varcosin“; ky është një produkt i mrekullueshëm, dhe unë ua rekomandoj të gjithëve

Alisa

Edhe unë e porosita pak ditë më parë. Nuk ka asgjë të komplikuar. xheli mbërriti të nesërmen përmes postës. E mora dhe e provova. Do t’ju shkruaj për rezultatet më vonë. Faleminderit!

Ariana

Po të mos ishte për ju, unë kurrë nuk do të kisha mësuar për këtë produkt. Dhe ndoshta do të kishte vdekur pas dy vitesh. Ju duhet të kishit parë si dukeshin venat e mia para se të filloja të përdorja këtë xhel.

Stela

Rezultati i tejkaloi pritshmëritë e mia. E gjithë kura zgjati 1 muaj dhe tani jam shumë mirë! Këmbët e mia duken si më parë.

Linda

Unë sapo e kam porositur xhelin si pjesë e programit të veçantë.
Pakoja kushton vërtet 3900 ALL, ndaj nxitoni!
Ata më telefonuan shumë shpejt për të konfirmuar porosinë. Tani mund të jem e sigurt për këmbët e mia.

Rudina

Unë kam 2 javë që përdor „Varcosin“. Ndjej lehtësi në këmbë, kurse para kësaj, ecja si një grua e moshuar. Këmbët e mia më dhembnin dhe fryheshin vazhdimisht. Dukesha shumë keq për shkak të këtyre variçeve. Produkti është i shkëlqyeshëm!

Mirjeta

Kam lexuar të gjithë artikullin dhe menjëherë vendosa ta porosis që ta provoj. Unë kam provuar pothuajse gjithçka tjetër të mundshme, por variçet e tmerrshme i kam ende.

Arlinda

Njerëz, më thoni ku e keni blerë? Ky produkt nuk shitet në farmaci dhe kam frikë ta porosis në internet. Nuk do të doja të merrja një produkt fallco sepse do të ishte i padobishëm.